Extra info

Laserontharing


Wat kunt u verwachten van een Diode Laser behandeling?

Onze moderne Diode Laser werkt snel en doeltreffend. Tijdens iedere behandeling worden de haartjes die op dat moment in de groeifase zijn vernietigd.

Dit is ongeveer 60-70% van de haren die er op dat moment groeien.

Met de Diode Laser kunnen wij zowel lichte als donkere huidtypen behandelen (huidtype I t/m VI).

Gemiddeld genomen zijn 6 – 8 behandelingen nodig om voor 90% van het haar af te komen. Er zijn altijd haartjes die zich niet door Laser laten pakken. Vaak zijn dit de blonde of grijze donshaartjes.

Daarom spreken we van 90% verwijdering van het haar.


Intakegesprek en 1e behandeling met de Diode Laser.

Voorafgaand aan een door u gewenste behandeling vindt een Intake- en informatiegesprek plaats.

Na deze intake kan desgewenst gelijk de eerste behandeling plaatsvinden.

Tijdens de intake wordt gekeken naar uw wensen en vragen. Alvorens te behandelen wordt ook nauwkeurig gekeken of er redenen zijn om u niet te behandelen, de zogenaamde contra-indicaties.

U draagt tijdens de behandeling een speciale Laser bril om uw ogen tegen het felle licht te beschermen.

De behandelingen zijn over het algemeen nagenoeg pijnloos.

Wel kunt u warmte voelen op de huid.

De behandeltijd is afhankelijk van het te behandelen oppervlakte.


Voorzorgsmaatregelen

Vanaf 3 weken voor de behandeling niet langdurig in de zon, zonnebank of zelfbruinende crèmes gebruiken.

Vanaf 1 maand voor de behandeling niet meer harsen of epileren. U mag wel scheren of trimmen.

De week voor de behandeling niet scrubben en geen microdermabrasie of soortgelijke peeling toepassen.

Het is belangrijk dat uw huid ongeveer de eigen huidskleur heeft op de dag van de behandeling.

1 – 3 dagen voor de behandeling zorgvuldig scheren (afhankelijk van de haargroei).

Haartjes dienen tijdens de behandeling bij voorkeur tussen 0.5-2 mm lengte te hebben.

Draag wit ondergoed als uw bikinilijn wordt behandeld en vermijd strakke kleding.

Gebruik geen bodylotion (lichaamsbehandeling) of deodorant (oksel behandeling).


Tijdens de Diode Laser behandeling.

U draagt tijdens de behandeling een speciale bril om uw ogen tegen het felle licht te beschermen. De behandelingen zijn over het algemeen pijnloos. Wel kunt u warmte voelen op de huid en kleine prikjes; dit zijn de haartjes die in de groeifase zijn en coaguleren. De behandeltijd is afhankelijk van het te behandelen oppervlak.


Na de Diode Laser behandeling.

Gedurende een uur kan er een licht zonnebrandachtig gevoel in de huid aanwezig zijn. Het koelen met een coldpack of smeren met after-sun of Aloë Vera crème mag, maar is in de meeste gevallen niet nodig.

Ook nu geldt vier weken: smeer factor 30 als het behandelde gebied in aanraking komt met zonlicht (Let op: ook bij lichte bewolking, in de schaduw en achter glas kunt u verbranden door de zon)

Na een Laser behandeling is er een risico op lichte verbranding, met als gevolg  tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie!

 

Na ongeveer 2-4 weken valt het haar deels uit, al merkt u dat vaak niet op. Na een behandeling of 2-3 kunt u al vertraging in de haargroei en kale plekjes opmerken. Niet alle haren zijn dan permanent verwijderd (alleen de haren in de groeifase).

 

Na iedere behandeling komen er minder haren terug.

 

Ongeveer 90-95% van de haren kunnen permanent worden verwijderd tijdens het gehele behandeltraject. Grijs en Rood haar zijn helaas niet te behandelen met de Diode Laser.

 

Gemiddeld moet u rekenen op 6-8 behandelingen.


Waxen


Waxen/harsen is een budget vriendelijke manier van ontharing.


Langduriger resultaat dan andere tijdelijke ontharingsmethodes - tijdens het waxen worden de haren tot aan de wortel verwijderd, wat niet het geval is bij scheren en ontharingscrème. Het duurt daarom ook veel langer voordat de haren weer terug groeien. Afhankelijk van de gewaxte zone en uw eigen haargroeicyclus kan u haarvrij zijn voor ongeveer 4 tot 6 weken. U heeft dus een langdurig glad resultaat.


Doet het pijn?

Je voelt zeker iets, de haren worden tenslotte met wortel en al verwijderd. Maar juist daarom blijven de haartjes ook langer weg. Je kunt het vergelijken met het verwijderen van een pleister. Als het snel gebeurt voel je het minst. De meeste mannen zeggen  na afloop dat het minder erg is dan dat ze gedacht hadden.


Krijg ik ingegroeide haren?

Dat kan ik niet op voorhand zeggen. Tijdens de ontharing zal ik u instructies voor de nabehandeling geven. Het is heel belangrijk om die op te volgen om ingegroeide haren te voorkomen.


Hoe lang blijven de haren weg?

Dat verschilt van persoon tot persoon. Bij de ene groeit het haar iets sneller als bij een ander. Een gemiddelde tussen 2 afspraken is ongeveer 4 tot 6 weken.

Belangrijk is om te weten dat elke haar een andere groeicyclus heeft. De haar die met wortel verwijderd wordt blijft het langst weg. Maar er zijn ook haartjes  die niet meer aan de wortel vastzitten, deze worden wel verwijderd, maar er is al een nieuwe haar aan het groeien. Die haartjes komen dus sneller aan de oppervlakte te voorschijn. Weer andere haartjes zijn net zichtbaar, maar net te kort om te verwijderen. Na een aantal behandelingen kan de groeicyclus gelijk gaan lopen. Het best komt u dan om de 4 - 6 weken terug.


Wat is de ideale haarlengte voor een ontharing?

De haartjes mogen niet te kort zijn.  5 mm is een goede lengte. Scheer je regelmatig, wacht dan best ongeveer 2 weken. Geen probleem als je haar wat langer is. Ik heb een tondeuse om ze, indien nodig, kort te trimmen.


Algemene info

Kan ik door een vrouw onthaard worden?

Nee, ik werk alleen en heb geen vrouwelijke medewerkster.  Als dat een probleem voor u is, dan moet u helaas verder zoeken. Ik kan alleen maar zeggen dat ik professioneel te werk ga en u geen schrik of schroom moet hebben.


Wat moet ik doen voor de afspraak?

Kom proper aan, hygiëne vind ik heel belangrijk.

Gebruik geen crème of olie op het lichaam.

Kom op de afgesproken tijd. Als u vroeger bent, stuur mij dan een berichtje om zeker te zijn dat de vorige klant al vertrokken is.

Kunt u om de één of andere reden niet komen, laat mij dit tenminste 24 uur op voorhand weten.Extra info

Copyright @ All Rights Reserved

Ondernemingsnummer 0560.709.785